Отстраниха от длъжност кмета на Костенец

14:31, 03 сеп 19 25 2140 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност кмета на Костенец Радостин Радев.

Съдът прие, че заемайки поста, той може да повлияе на разследването на деяния, извършени от него в качеството му на длъжностно лице. Специализираната прокуратура поиска отстраняването на Радев ден, след като на 30 август 2019 г. го привлече привлече към наказателна отговорност по второ дело – за длъжностно присвояване на 22 137 лева (престъпление по чл. 201 от НК), съобщиха от съда.

Кметът на Костенец обвиняем по второ дело

Радев бе обвинен в това, че през декември 2018 г., в условията на продължавано престъпление, на два пъти поискал и получил въпросната сума от касата на общинско предприятие за дърводобив и я присвоил за себе си. По това производство той се разследва и за безстопанственост, наложена му е мярка за неотклонение “Парична гаранция“ в размер на 50 000 лева.

Близо два месеца преди това – на 18 юни 2019 г., Специализираната прокуратура придлече Радев към наказателна отговорност за активен подкуп - в качеството му на длъжностно лице той обещал 30 000 лева на общински съветник, за да гласува по определен начин на предстояща сесия на Общинския съвет.

Пуснаха под домашен арест кмета на Костенец

Първоначално съдът го задържа под стража, по-късно измени мярката му за неотклонение в „Домашен арест“. На 29 август 2019 г. Апелативният специализиран наказателен съд определи на Радев парична гаранция от 70 000 лева, която не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама