Жертва на организираната престъпна група: Казали са, че ще ми отрежат главата и ще я закарат на майка ми на табла

19:44, 02 сеп 19 25 2407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След акцията в столицата, при която задържаха петима за лихварство и рекет, говори жертва на организираната престъпна група.

Спецакцията в столичния квартал „Христо Ботев” е заради незаконна лихварска дейност

Мъжът остава анонимен заради съображения за сигурност. Той споделя пред Нова телевизия, че два пъти е взимал пари от лихварите, като първият път е успял да ги върне.

„После взех още едни 400 лева, но не можех да ги върна, защото не работех. Всяка седмица започна да ми се вдига лихвата с около 75%  на 15 дни. На 400 лева трябваше да им върна 700 лева за 15 дни. Ако ги мина - двойна лихва. За месец ти е около 600 лева лихва”, каза мъжът.

„Дават се малки суми и процентът лихва е огромен на ден. В края на няколко месеца сумите стават в такъв размер, че няма как да бъдат върнати”, заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Запитан дали им дължи още пари, мъжът отговаря, че все още си търсят парите. Колко точно обаче и самият той не знае. „Всеки път, колкото той каже - толкова се вдигаха парите. Не съм взел пари от банка, защото нямам осигуровки, трудов договор, не ме одобряваха”, каза още той.

Нанесли му и телесна повреда. „Ходих по болници. Избягах в чужбина, върнах се. Върнах им част от парите, после те пак започнаха с лихвите”, каза той.

„Цял живот трябва да работя, за да мога да им върна парите. Все едно им ставам роб”, казва жертвата на организираната престъпна група.

Попитан дали има и други като него, той отговаря: „Има. Почти целият квартал „Христо Ботев” и не само”.

„Вече една година живея в Пловдив, Стара Загора, местя се непрестанно, защото скоро са питали за мен. Казали са, че ще ми отрежат главата и ще я закарат на майка ми на табла”, каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама