Случаят „Негован“: Етикетът на бидоните издал извършителите

12:50, 01 сеп 19 25 2716 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдът остави в ареста обвинените за убийството на мъж и жена, чиито тела бяха открити край Негован.

Междувременно в съдебната зала стана ясно и как точно разследващите са стигнали до извършителите и то преди да разберат кои са жертвите, съобщи Нова телевизия.

Пред журналисти 44-годишният Георги Нанчев и 39-годишният Пламен Шляпашки запазиха пълно мълчание. В съдебната зала също бяха лаконични. Нанчев каза единствено, че съжалява. А Шляпашки: „Каквото и да кажа, знам, че съм виновен, затова няма какво да кажа”. И двамата обаче поискаха от съда да ги пусне под домашен арест.

Убийците на семейството, намерено край Негован, остават в ареста

Служебните им защитници акцентираха върху факта, че те са си признали. „Решението да направят пълни самопризнания си е тяхно. Разказват едно към едно какво се е случило”, заяви Стефан Иванов, служебен адвокат на Пламен Шляпашки. „Изключително подборно, подредено”, допълва Анна Василева, адвокат на Георги Нанчев.

Адвокат Марковски: За извършителите на убийства не трябва да има съкратено производство

В съдебната зала стана ясно, че етикетите на бидоните, в които били сложени разчленените тела на жертвите, издали извършителите. Именно от него полицаите разбрали, че бидоните се произвеждат в Румъния, открили вносителя, а оттам и магазинът, в който се продават. От охранителните камери в търговския обект пък видели и колата, с която дошли купувачите. А от регистрационния номер стигнали до името на Пламен Шляпашки.

Така след шестдневно наблюдаване на предполагаемите извършители се стигна до ареста. А заради жестокостта на убийството са назначени множество експертизи. Сред тях и психиатрична. Съдът определя убийството като дръзко и брутално.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама