Акцент на деня: Първи догадки кои са жертвите край Негован

17:30, 28 авг 19 25 2924 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По неофициална информация полицията е установила самоличността на жертвите  открити край софийското село Негован. Позовавайки се на свои източници, медии съобщават, че има и двама задържани.

Убитите са семейство, което е живеело на столичния булевард "Витоша“. Мъжът е 75-годишният бивш треньор по борба Йордан Атанасов, който дълги години е живял и работил в чужбина. Жената се казва Марияна, 70-годишна бивша учителка. Съседи обяснили, че не са виждали двойката повече от месец. Атанасов е бил треньор в „Олимпийски надежди” и деца от Нигерия са идвали на лагери в България. Бившият треньор по борба има дъщеря, женена за нигериец, с когото имат и дете. Дъщеря им вчера е пристигнала в България и е казала на нейна приятелка, че родителите й ги няма от около 40 дни.

Припомняме, че късно вечерта на 17 август беше сигнализирано за открит череп край брега на язовира до селото. На следващия ден криминалисти намериха части от телата на жертвите, събрани в бидони и изхвърлени във водата, с огнестрелни рани.

В хода на разследването полицията разпространи информация за убитите. Преди дни бяха публикувани снимки на дрехи, с които са били облечени жертвите, както марката и модела на автомобила им. По информация на разследващите двамата са имали бяло куче.

По-късно днес на брифинг съобщиха, че е открито оръжието, с което е извършено убийството. То е било скрито в района на Техническия университет в София, съобщиха зам.-главният прокурор Иван Гешев, вътрешният министър Младен Маринов и главният комисар Христо Терзийски, директор на ГДНП.

"Изключително тежък случай. Трудно за разкриване. Гражданите могат да се гордеят със служителите на МВР, с разследващите органи и със съдебната власт, които до момента се справят с този случай изключително добре", заяви Гешев.

Вътрешният министър Младен Маринов благодари за съдействието по случая.

Задържани са две лица, заподозрени за това тежко престъпление. Задържани са днес по обед. Предстои анализ на доказателствата. Наблюдаващият прокурор ще предприеме действия по привличането им като обвиняеми. Тук са укрити два пистолета, за които се подозира, че с тях е извършено тежкото престъпление. Извършителите нямат сериозна връзка, която да ги свързва с Техническия университет, имали са трудов договор за техническа поддръжка с университета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама