Установена е самоличността на жертвите край Негован (ОБНОВЕНА)

19:05, 28 авг 19 25 3927 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изяснена е самоличността на двамата убити, открити във водоема до село Негован преди 10 дни, съобщиха медии, позовавайки се на свои източници.

Има и арестувани за жестокото убийство. По неофициална информация в момента разпитват задържаните. 

Полицията официално не дава подробности по случая.

Екипът на ТОПНОВИНИ потърси МВР, но от пресцентъра отказаха да потвърдят информацията. Оттам уточниха, че предстои на по-късен етап да бъдaт дадени повече подробности за случая. Работата на разследващите продължава.

МВР разпространи нова информация за жертвите край Негован

БНР съобщи, че МВР провежда от вчера операция по изясняване и събиране на доказателства по случая в апартамент на столичния бул. „Витоша“, където се предполага, че на семейни начала са живели починалите мъж и жена. Съседи споделиха, че мъжът е известно име от миналото в спортните ни среди.

Според източници на Нова телевизия мъжът е 75-годишният бивш треньор по борба Йордан Атанасов, който дълги години е живял и работил в чужбина. Жената се казва Марияна, на 70 г., бивша учителка. Съседи потвърдиха, че не са виждали двойката повече от месец.

Приятели на Атанасов заявиха, че за последно са го виждали преди 3 месеца на погребение.

Освен това дъщеря им вчера е пристигнала в България, като е казала на нейна приятелка, че родителите й ги няма от около 40 дни.

Мъжът и жената са живели на семейни начала в София, като има данни, че са били заможни. По информация на bTV има задържани и заподозрени - двама мъже. 

Съседи разказаха, че Йордан разхождал кучето си всеки ден. Но от повече от месец не го били виждали. Хората от блока не се осъмнили, защото не забелязали връзка между случая в Негован и липсата на съседа им. 

Разпространените от МВР снимки на дрехите на жертвите са изиграли не малка роля за разплитането на случая.

Една от близките на семейството - Нина Стефанова, разказа, че е заподозряла нещо, като ги видяла в интернет. 

Телата на жертвите бяха намерени преди около 10 дни от местен рибар. Малко по-късно разследващите пуснаха снимки на дрехите на жертвите и ключ от автомобил с молба, ако някой ги разпознае, да подаде сигнал.

Преди седмица полицията обяви, че се работи по четири версии по случая с убийството в района на Негован. Основната версия е, че то е извършено от близък на двамата човек по личен мотив.

По информация на ''24 часа'' убитите Йордан Атанасов и жена му са били членове на една от евангелистките църкви у нас.

Според неофициална информация двамата дори са се запознали в църквата. 

"Йордан четеше библията всеки ден, въпреки че цитираше точно пасажи от нея", разказа една от съседките му. Двамата купили апартамента в столичния квартал "Стрелбище" преди около 5-6 години. Имали и куче - бял лабрадор.

Двамата са имали вила в село Литаково, Софийска област. Най-вероятно убийствата са извършени там. 

Още днес в дома им на столичния бул. на "Витоша" 182 се прибра дъщерята на Йордан. 

Тя бе с тъмни очила и отказа коментар пред медиите. 

Припомняме, че телата на двамата бяха открити преди две седмици, нарязани в бидони край софийското село Негован. 

Открити са само черепи, по които няма нито едно парче кожа. Дупките от куршум обаче са ясно видими, а при мъжа дори е открит проектилът. Той е силно деформиран, но разследващи го идентифицирали като калибър .22LR с диаметър 5,6 мм. Типичен е за спортни пистолети, както и за малокалибрени пушки. Самото му име означава дълга пушка (Long rifle - на англ. ез). С такъв диаметър бе и пистолетът на шесторния убиец от Нови Искър Росен Ангелов. Същият куршум бе открит и в тялото на Милена Шишкова, убита в Костенец от бившия си приятел. При него обаче и до днес не е открито оръжие и не се знае пистолет или пушка е. Засега водеща версия е, че е пушка. Причината - малкото, но прецизни изстрели. За разлика от сегашния случай в Нови Искър и в Костенец жертвите бяха убити с по няколко куршума.

Предполага се, че двама души са рязали телата. Причината е в много различните травми от отделянето на крайниците от телата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама