Цистерна разля осем тона масло в София (ОБНОВЕНА)

08:15, 28 авг 19 25 3055 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Цистерна разля над 8 тона масло на пътното платно и затрудни движението в центъра на София в сряда сутринта. Инцидентът е станал на кръстовището Сточна гара, участък от бул.”Данаил Николаев”, ул.”Резбарска”. За него съобщи в профила си във Фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова.

На място цяла нощ са работили екипи на дирекция Аварийна помощ и превенция. Направена е организация и градският транспорт се движи, но е затруднено преминаването на автомобили.

За началото на деня районът ще бъде отцепен за леки автомобили, за да може да се изчисти маслото. Шофьорът е в Пето районно, където му се съставят актовете. 

На място вече е и кметът Йорданка Фандъкова.

“След като получихме сигнала за инцидента веднага организирахме затваряне на улиците, по които беше разлято маслото. Имаше няколко леки ПТП-та. преди това и започна обработката. Над 50 човека с нашето аварийно звено с директор Краси Димитров, колегите от Столичната пожарна, три екипа на пожарната работиха и успяха рано тази сутрин да освободят за движение ул. “Резбарска“ и кръстовището на Сточна гара. Остава затворено само дясното платно посока “Подуяне“ по ул. “Ген. Данаил Николаев“ и очаквам до половин час да бъде пуснато движението по две ленти и на това платно. В момента работят екипи на почистващите фирми, за да може да обезопасят движението“, съобщи Фандъкова пред БНР. 

Тя призова водачите да шофират с повишено внимание: "Трябва да знаят шофьорите да карат внимателно, тъй като пясъка, с който обезопасявахме през цялата нощ остава на място, за да може да свърши работа. Той ще бъде събран в рамките на деня, а през нощта ще затворим улиците, за да измием, така че през целия ден движението ще бъде пуснато, но трябва да карат внимателно". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама