Ал Ди Меола се завръща в София с ексклузивен концерт

20:00, 23 юли 19 / Любопитно 25 1476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският китарен виртуоз и любимец на Българската публика Ал Ди Меола се завръща в София с ексклузивен концерт в Joy Station на 14 ноември.

Музикалната легенда ще свири сборен репертоар от последния си албум OPUS, както и селекция от пиеси от дългата си кариера, включително негови нови аранжименти на песни на Beatles, Astor Piazzola, и много други.

Започвайки от ранна възраст в бенда на Chick Corea - Return to Forever, дискографията на Ал Ди Меола включва записи и концерти с почти всички знаменити музиканти по света. Блестящият албум Friday Night in San Francisco който събира уникалното китарно трио на Di Meola, John McLaughlin и вече покойния Paco De Lucia дава началото на цяло едно течение в света на инструменталната музика.

Неподражаемото усещане на Ал Ди Меола към комплексните ритмики, комбинирани с лирични мелодии и богати хармонии са в сърцето на неговия музикален почерк, и през дългата му кариера от повече от четиrи десителетия му носят неизброимо число признания и милионни продажби по целият свят.

Заедно на сцената с него ще се качат признатия кубинския пианист и виртуоз Kemuel Roig, бележития Fausto Beccalossi на акордеон, и Sergio Martinez на перкусии.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама