Лековита вода в ''Овча купел'' целогодишно ще помага на хората

17:00, 16 юли 19 25 1985 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лековита вода в столичния квартал ''Овча купел'' от днес, 16 юли, ще помага на хората.

Вече в Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация функционира програма за балнеология и калолечение, която ще позволи на медиците да бъдат в помощ на пациентите през цялата година, предаде БГНЕС.

С финансовата помощ на Министерството на здравеопазването е отведена минералната вода от каптажа до приземния етаж на болницата, където са изградени специални помещения, оборудвани с всичко необходимо за съвременни процедури по балнеология.

Въпреки че болницата съществува вече от седем десетилетия, лековитата вода можеше да се използва само в намиращата се до нея баня. Впоследствие тя спря да работи, а за пациентите остана единствено възможността да посещават близкия плаж, но само през лятото. През останалото време всичката вода просто изтичаше в канализацията.

„От днес нататък нашите пациенти ще могат да ползват уникалната овчакупелска вода целогодишно, с помощта на нашите специалисти – лекари, рехабилитатори, кинезитерапевти и медицински сестри“, заяви по време на откриването Петранка Лалева, заместник-изпълнителен директор на болницата.

Церемонията по откриването на новия център уважи и заместник-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама