"Артекс" имат законно разрешение за строеж на „Златен век“ до януари 2020 г.

11:32, 27 юни 19 25 1184 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Имаме законно и валидно разрешение за строеж за сграда „Златен век“ от Главния архитект на София до януари 2020 г. Тъй като по време на влизане на новия закон в сила е налице валидно разрешително, съгласно нашето законодателство, то остава действащо със срок до 2020г. Това се посочва в позиция на „Артекс инженеринг“, изпратена до медиите.

В нея пише още, че основателите на строителната компания винаги спазват закона и работят в синхрон с изискванията на институции като ДНСК, МРРБ и Столична община.

"Артекс" започна дела заради спирането на небостъргача "Златен век"

„Артекс“ е компанията, която от 25 години строи по световни стандарти. На нас не ни e необходимо политическо влияние за да бъдем това, което сме. Никога не сме участвали в обществени поръчки или проекти, които усвояват европейски средства. Ние сме убедени, че „Златен век“ ще бъде изключителна придобивка за София и ще подпомогне развитието на кв. „Лозенец“ в икономическо, архитектурно и градоустройствено отношение“, заявяват от компанията.

От „Артекс“ обясняват, че градоустройството на „Златен век“ е специално разработено, за да не засенчва жилищни блокове. Сградата няма да блокира гледка към Витоша, освен за няколко стаи в хотел „Маринела“. „Разполагаме с положително становище за трафика, издадено от Столична Дирекция на Вътрешните работи „Отдел Пътна Полиция“. Конкуренти целят да внушат неверни твърдения, извършват системни провокативни действия, с които заблуждават гражданите, както на район „Лозенец”, така и на цяла България. В очернящата кампания освен авторитета на АРТЕКС, се опорочават институциите, които прилагат Закона за устройство на територията и всички закони и нормативни документи в Република България. Как всички тези негативни събития, смяна на мнение и свободно разпространение на клевети влияят на всички строителни предприемачи и чуждестранни инвеститори? Каква представа се създава за бизнес средата у нас и как това се отразява на имиджа на страната ни? Тази несигурност води до намаляване на инвестициите и загуба на работни места“, пишат от фирмата. „Ние от Артекс работим за новия съвременен облик на София. Ние инвестираме в България!Във връзка със сграда „Златен век“, нашата компания се обръща към закона. За да покаже той, че гарантира правото на бизнеса у нас да се развива в условия на сигурност и перспективност. А вярата в силата и справедливостта на Закон прави нашето общество уверено и съзидателно“, заявят още те.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама