Вещи лица по делото срещу бившия шеф на ФНИ: Красимир Илиев е убит от разстояние

12:00, 24 юни 19 25 2015 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

55-годишният Красимир Илиев, приятел на бившия управител на фонд „Научни изследвания“ Николай Христов, който беше убит през 2015 г., е прострелян с пистолет от далечно разстояние. Това обявиха, по време на днешното заседание на Софийския градски съд, съдебните медици Льондев и Гатев, изготвили съдебно-медицинската експертиза на застреляния Илиев предаде БГНЕС.

Те са категорични, че в случая става дума за изстрел от разстояние, което е два пъти дължината на цевта на оръжието. В съдебната зала, съпругата на Красимир Илиев, Евелина попита вещите лица дали е възможно, при условие, че той е бил с 3,54 промила алкохол в кръвта да се самоубие, Гатев каза, че на този етап не може да се отхвърли нито една от двете версии и отговор на този въпрос ще даде балистичната експертиза.

Адвокатът на Христов Ина Лулчева попита вещите лица защо в експертизата им отсъства констатираното от спешните медици на ВМА обгаряне на клепача на Илиев. Двамата съдебни лекари заявиха, че няма такова обгаряне и затова не са го отбелязали. Запитани дали то може да бъде заличено при дезинфекцирането на раната, д-р Гатев посочи, че е възможно, но само от повърхностни слой и добави, че ако е имало обгаряне то е щяло да има следи във вътрешната част на очната ябълка.

В днешното си заседание съдът трябва да изслуша над 10 вещи лица, изготвили съдебно-медицинската експертиза на застреляния и ситуационно експертна балистична експертиза и да ги приеме. Заседанието се води в разширен състав от младши съдия, съдия Щерева и трима съдебни заседатели.

Бившият управител на фонд „Научни изследвания“ Николай Христов и бивш депутат в 36-то, 37-мо и 38-мо Народно събрание, беше арестуван на 14 юли 2015 г. в „Лозенец“ , по подозрение, че в нетрезво състояние е застрелял Красимир Илиев. До трагичния инцидент се стигнало, след като двамата, не за първи път, солидно се почерпили с алкохол. Простреляният в дясното око Илиев издъхва няколко часа след изстрела в 18,40 ч. заради тежка рана на главния мозък. Задържаният Христов остана три месеца в ареста, след което беше пуснат на свобода срещу 5000 лв. гаранция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама