Нахапаният от кучета мъж е починал от кръвозагуба, показва аутопсията

15:55, 07 юни 19 25 2318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Починалият 39-годишен мъж в с. Владо Тричков е бил нахапан и е починал от кръвозагуба, това съобщи на брифинг софийският окръжен прокурор Наталия Николова, предаде „Фокус“.

На собственика на кучетата ще бъде повдигнато обвинение до довечера и ще бъде задържан за 72 часа.

Кучетата са от породата Кане Корсо. След инцидента са настанени във ветеринарна клиника. Животните и друг път са проявявали агресия.

Домашни кучета убиха 39-годишен мъж

„Разследването за тoва деяние започна под надзора на Окръжна прокуратура – София, тъй като има настъпила смърт. Но след извършена аутопсия днес се установи, че лицето е починало от кръвозагуба и е наядено от кучета“, заяви Николова.

Тя обясни, че към настоящия момент са извършени два огледа на местопроизшествието.

„На кучетата е назначена дентална експертиза. Предстои предявяване на обвинение, че не са положени достатъчно грижи за кучета, в резултат на което са причинили смъртта на 39-годишен мъж“, обясни прокурорът.

Около 16:12 часа вчера на тел. 112 бил подаден сигнал за намерен труп на мъж в гориста местност в землището на село Владо Тричков. На място незабавно са изпратени полицейски служители.

Раните по тялото на мъжа най-вероятно са от животни, около него е имало следи от животно, съобщи старши комисар Николай Спасов. По думите му, не е имало рани от огнестрелно оръжие. „Беше установено, че в близост до намерения труп има имот с няколко кучета, като на място колегите установяват 5 кучета, както и собственикът им. Кучетата са взети и са настанени във ветеринарна клиника, а собственикът е задържан за 24 часа“, обясни Спасов.

Собственикът на кучетата не е криминално проявен. Мъжът е оказал пълно съдействие на разследващите. Според прокуратурата не става дума за предумишлено убийство. На собственика на кучетата още през 2016 година са съставени от МВР протоколи, с които се препоръчва да не допуска кучетата си извън двора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама