Третото издание на "Радио парк фест" идва в средата на юни

18:00, 09 юни 19 / Култура 25 1125 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 В средата на месеца "Радио парк фест" ще зарадва всички почитатели на музиката на открито. Между 14 и 16 юни на сцената на голямата поляна в Южния парк в столицата ще се качат имена като Миленита, Остава, Jeremy?, Жлъч, Гена и Григовор и IVA, съобщават организаторите.

Фестивалът се организира за трета поредна година от Българското национално радио и ще даде възможност на млади артисти да излязат на една сцена с вече утвърдени изпълнители в българската музика. Това е част от усилията на радиото да подкрепя новата вълна артисти в страната.

В петък вечер (14 юни) от 18.00 часа "Радио парк фест" ще бъде открит от Миленита, DJ Desy (Phuture Shock, Sentimental Swingers), Dorothy Takev, Гена и Григовор и Жлъч, който е един от водещите на предаването "60/02" по Радио "София".

Програмата в събота (15 юни) отново започва в 18.00 часа, а на сцената ще излязат IVA, Marten Roberto, Орлин Павлов и Jeremy?. Marten Roberto всяка седмица селектира музика за предаванията "60/02" и "Musicology" на Радио "София". Орлин Павлов е едно от лицата на кампанията на БНР срещу употребата и разпространението на дрога "Избери живота", на която е посветен и тазгодишният фестивал. Участието на младата група IVA е награда от конкурса "Пролет" на БНР. А Jeremy? ще свирят на фестивала за трета поредна година.

Големите звезди в последния фестивален ден (16 юни) ще бъдат "Остава". Компания ще им правят младите групи Innerglow, Miry и Krekhaus, които са избрани след допитване в социалните мрежи.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама