Охранители два часа били починалата жена от "Орландовци"

15:54, 22 май 19 25 2862 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тримата охранители, обвинени в убийството на млада жена на 17 май в столичния квартал „Орландовци“, сами са се предали в СДВР, и Софийският градски съд разглежда искането на прокуратурата за задържането им под стража, съобщи ръководителят на градската прокуратура Емилия Русинова, предаде БГНЕС.

„На 17 май в ранните часове е получен сигнал от гражданин за това, че на улица в този квартал пред една къща има лице от женски пол в безпомощно състояние, с видими следи от насилие – с вързани ръце със „свинска опашка. На оградата на къщата имало кървава диря“, заяви тя и добави, че установена самоличността на пострадалата, която е водела скитнически начин на живот, криминално проявена и е наркозависима. 

Повдигнаха обвинения на трима души за убийството в квартал „Орландовци“

Същата заедно със свои близки многократно е извършвала кражби, някои от които от складово помещение на месокомбинат в близост. В халето са открити следи от деянието - петна от кръв и бухалки, по които е имало следи.

„Установени са тримата обвиняеми, по тези бухалки е имало кръв от тях, както по свинската опашка и пострадалата. Събрани са и множество други доказателства. Иззети са камери, на които се виждат техните лица и действия, как е въведена пострадалата в този склад, за нанесени удари, за това че около 2 часа лицето е държано там, след което лицето е изведено от там в безпомощно състояние“, добави още Русинова.

Убитата жена в Орландовци е била вързана със свински опашки

Стана ясно още, че едно от лицата е било осъждано за трафик на наркотици извън България. Излежал е част от присъдата и е бил предсрочно освободен. Именно в този срок е извършено деянието.

Прокурор Русинова обяви още, че тези лица не са служители на охранителната фирма, която пази складовете, но от справка, предоставяна от охранителната фирма, става ясно, че са били на работа във въпросната вечер.

Директорът на СДВР оповести, че преди 2 месеца убитата млада жена отново е претърпяла тежък побой, но за него полицията няма сигнал.

„Във входа на разследването установихме, че преди около 2 месеца починалата, заедно с брат си, който също води скитнически живот, са наркозависими са събирали желязо или метални отпадъци. За назидание, след побоя, пострадалата е била и подстригана. Изключително брутално е това престъпление“, добави директорът на СДВР и увери, че събраните доказателства ще бъдат достатъчни извършителите да получат наказанията, предвидени в закона и то в цялата им строгост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама