Граждани сигнализират за екип на Спешна помощ, отказал да помогне на пострадал

09:30, 21 май 19 25 1232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Медицинският екип на Спешна помощ е бил извикан заради мъж, получил епилептичен припадък на улицата. Линейката пристига след 25 минути, но се оказало, че е за друг случай.

Съдия Методи Лалов е сред свидетелите и оказва първа помощ на пострадалия.

„Бях на няколко метра, забелязах човек, който получи епилептичен припадък, падна и си удари много лошо главата. Оказахме първа помощ и веднага беше подаден сигнал на 112. Описахме ясно и точно местоположението на пациента, казахме за какво става въпрос. След като премина първоначалния шок, започна дългото и тягостно чакане”, каза магистратът пред bTV.

Лалов разказа, че е пристигнал екип на Спешна помощ, но той е бил за друг случай.

„Обясниха ни, че са по друг сигнал и нямаше реакция от тяхна страна. Линейката не изглеждаше да бърза – нямаше и една дума, с която да ни насочат дали правилно реагираме в ситуацията”, допълни Лалов.

Свидетелите на инцидента подават и втори сигнал на Спешния телефон. Те са категорични, че адресът е бил подаден коректно.

''Към нас сигналът е подаден в 10:41, а не в и 10:28. В 10:50 е повторното обаждане, от 112 е подадено, че екипът вече пътува'', каза Катя Сунгарска, говорител на Спешна помощ.

От своя страна Лалов отвърна:

''Гледали сме десетки пъти фактология, с която се оправдават институциите. Факт е, че реакция няма. Факт е, че екипите на Спешна помощ не достигат. Трябва държавата да направи нещо веднага и то драстично да промени тази обстановка. Не можем да слушаме, че имаме 13 линейки в цяла София.''

''Екипът, който е бил тук на място е спрял, отивал е да помогне на 78-годишна жена със силни болки в корема, което може да бъде животозастрашаващо. Екипът е разбрал за случая, обадили са се в Районната координационна централа и са попитали дали пътува екип или да слиза да се отзове'', допълни Сунгарска.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама