Мария Габриел: Безплатният wi-fi интернет прави община Ихтиман по-видима

16:00, 07 май 19 / ИЗБОРИ 2019 25 448 Topnovini
1
2

„Ихтиман е една от 113-те български общини, които спечелиха финансиране за инсталиране на безплатен безжичен високоскоростен интернет на обществени места в инициативата Wifi4EU. Поздравявам кмета и неговия екип, че благодарение на добрата работа бяха селектирани още в първата покана. Така и Ихтиман допринесе България да бъде на второ място в Европа по брой общини, спечелили финансиране". Това заяви Мария Габриел, българският еврокомисар за цифрова икономика и цифрово общество в настоящия състав на Европейската комисия.

Тя връчи на кмета символично ваучера за 15 000 евро, които се отпускат за закупуване на оборудване и изграждане на 10 точки за свободен достъп до високоскоростен интернет. Събитието се състоя в залата на ОБС в сградата на общината. На него присъстваха зам. кметовете на община Ихтиман, председателят на ОБС Ихтиман, както и жители на града.

„Този безплатен безжичен интернет дава възможност на Ихтиман да бъде в пряка връзка с останалите общини в България и Европа. Той ще осигурява на жителите и гостите на нашата община безпроблемна комуникационна свързаност. Това прави нашата община по–видима", заяви кметът на община Ихтиман Калоян Илиев.

След като бъдат изградени wi-fi, те ще осигуряват високоскоростна връзка за период от 3 години.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани