Обвиниха 7 души за катастрофата край Своге, трима са ексшефове в АПИ

14:23, 18 апр 19 / Крими 25 457 Topnovini
1
Дончо Атанасов
2
Светослав Глосов
3
4
5

Прокуратурата привлече като обвиняеми още 7 души по случая с тежката катастрофа край Своге, при която загинаха 20 души, а 8 получиха средни телесни повреди.

Сред обвиняемите са Дончо Атанасов и Светослав Глосов- двама бивши членове на Управителния съвет, и директор на дирекция в АПИ. Клиенти на прокуратурата стават още Б.Иванов- изпълнителният директор на “Трейс – София“ ЕАД, изпълнител на ремонта на пътя, И. Иванов- техническият ръководител, С.Трифонов- началникът на Асфалтовата база и  М.Т- инженерът, осъществяващ строителен надзор на строителните дейности.

"На двама членове на УС на АПИ е повдигнато обвинение за престъпление по служба, а 5 лица се обвиняват в престъпление по транспорта, извършено при независимо съпричиняване, заедно с водача на автобуса", съобщават от държавното обвинение.

Ден след трагичния инцидент Окръжната прокуратура в София привлече като обвиняем шофьора на автобуса Григор Григоров. Той е със забрана да напуска страната и с отнета книжка.

Незабавно след настъпване на тежкия инцидент, под ръководството на Окръжна прокуратура – София, започна досъдебно производство. Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че Прокуратурата ще разследва тежката автобусна катастрофа край Своге в три направления - действията на водача на автобуса, задълженията на транспортната фирма – превозвач и състоянието на пътя, и възложи на екип от следователи от Националната следствена служба провеждане на разследването.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани