Разкриха нелегална автоморга край Самоков

16:30, 05 апр 19 25 1439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

НАП, РИОСВ и "Икономическа полиция" разкриха нелегална автоморга край Самоков, съобщават от МВР. Това се случи по време на масови проверки в обекти, търгуващи с бракувани МПС и части втора употреба, намиращи се на територията на районните управления в Самоков, Елин Пелин и Ботевград.

Инспекции са извършени в общо 8 обекта, занимаващи се с изкупуване на излезли от употреба моторни превозни средства и части втора употреба. В частен имот в Самоков проверяващите попаднали на нерегламентирана автоморга с 21 разкомплектовани бракувани автомобила. Установено е, че имотът е със статут за жилищни нужди и няма необходимите документи за подобна дейност съгласно Закона за управление на отпадъците.

От служители на РИОСВ е изготвен констативен протокол с дадени предписания за изпълнение. Предстои съставянето на акт. В останалите проверени обекти контролните органи са констатирали различни административни нарушения.

Служителите на екоинспекцията са установили редица нарушения. Сред липса на площадка за отпадъци, установени автомобили извън площадката, липса на документи за произход, липса на класифициране на работни места за съхранение на генерираните отпадъци и др. Дадени са предписания с едномесечен срок за отстраняване на нередностите.

Данъчните инспектори установили липса на дневни финансови отчети, използване на фискално устройство, регистрирано на друг търговски обект; неиздаване на касов бон, разлика в касовата наличност и други нарушения на Наредба № 18 на Министерство на финансите, за които са издадени констативни протоколи и предстои съставянето на актове.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама