Задържаха шофьор на автобус, пил и представил чужда лична карта

19:07, 28 мар 19 25 1171 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Водач на автобус, употребил алкохол и предоставил личната си карта на друг за даване на кръвна проба, бе задържан в РУ-Етрополе. Това съобщиха от МВР.

Около 6.15 часа вчера автопатрул на РУ-Етрополе спрял за рутинна проверка училищен автобус, без пътници в него. При тест на водача за употреба на алкохол, дрегерът отчел положителен резултат. Униформените съставили акт на нарушителя и отнели свидетелството му за управление на МПС. На 52- годишния етрополец бил издаден и талон за медицинско изследване на кръвта.

Час по-късно в районното управление се получил сигнал от Филиала за спешна медицинска помощ в града, че при тях се е явил мъж, който дал кръвна проба по съставен акт, но при оформяне на документацията у медиците възникнало съмнение за разминаване на самоличността му с представената от него лична карта.

В момента на обаждането към полицията мъжът избягал. Полицейските служители реагирали незабавно и в рамките на броени минути установили извършителя. 38-годишният етрополец признал, че е използвал личната карта на своя съгражданин. Водачът на автобуса е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е регистрирана преписка за извършено престъпление по чл. 318 от НК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама