Нина Николина с нов концерт

12:20, 11 фев 19 / Култура 25 1294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Броени минути след края на концерта на 8 февруари, Нина Николина насрочи нова дата - 29 март за втори концерт с новия си проект „Нина Николина Live“.
Стотици аплодираха новия проект на Нина Николина инспириран от Златните хитове на българския песен фолклор. Залата на клуба се оказа тясна за желаещите да посетят концерта, а десетки не можаха да влязат.

Сред гостите бяха Захари и Явор Бахаров, Владо Пенев, доайенът на българската хореография Иван Тодоров, Вики Терзийска, Свилен Ноев и още много популярни хора от различни сфери .
“Избрахме 10 от златните хитове на българския песенен фолклор. Това беше труден избор. Прослушала съм над 200 песни и избрах 10 емблематични от различни фолклорни области и разбира се “Излел е Дельо хайдутин”, на която винаги съм се възхищавала. Учила съм се от „космическата“ Валя Балканска, но искахме на тази красива песен да придадем ново звучене, изслушвах внимателно и вниквах в текста, в орнаментиката и спецификата на родопската песен.

С музикантите работихме много и искахме да придадем една нова картина, отдавайки почит на автентичното звучене на българския фолклор ,но и да го развием в нова посока..“ каза Нина Николина.
Нина Николина с виртуозните музиканти - Калин Вельов барабани и перкусии, Мартин Ташев тромпет и вокал, Ясен Велчев клавишни, Таня Първанова вокал изнесоха концерт на световно ниво, с висока класа и неподражаем стил.
Поради големия интерес, очаквайте концерта отново в Sofia Live Club на 29 март.

Билети в мрежата на www.eventim.bg и на входа на Sofia Live Club в деня на концерта.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама