Задържаха шестима наркодилъри в столичния жк. „Дружба“

15:30, 06 фев 19 25 2072 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шестима са задържани в столичния жк. „Дружба“ за разпространение на наркотици. Действията са осъществени от служители на ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура.

Наркодилърите са задържани на 31 януари при операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в столичния жк „Дружба“. Групата е била следена от около шест месеца. Разпитвани са множество свидетели, сред които и наркозависими купувачи.

Групата е била сформирана на 1 август 2017 г. Всеки от участниците е изпълнявал строго определени функции по доставянето, разфасоването на дози и разпространението на наркотичните вещества – предимно кокаин, амфетамини и марихуана.

Претърсени са 14 адреса, ползвани от участници в групата. В 13 от тях са намерени и иззети различни количества наркотици, както и електронна везна. Двама от обвиняемите складирали и съхранявали готовата за продажба разфасована дрога в противопожарните табла на междуетажните стълбищни площадки в жилищните си блокове.

На 2 февруари, по искане на Специализираната прокуратура, Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от шестимата обвинени. Съдът прие, че е налице обосновано предположение да са извършили престъпленията, за които са обвинени, както и че могат да се укрият или да извършат друго престъпление. Определените мерки за неотклонение могат да бъдат обжалвани пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама