Варненският театър гостува в София с пет нови спектакъла

17:40, 06 фев 19 / Култура 25 1090 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През последните години стана традиция Варненският драматичен театър „Стоян Бъчваров“ да гостува на софийската публика с най-новите спектакли от репертоара си. Тази година гастролът ще е двоен – една част от спектаклите ще бъдат представени в София от 11 до 15 февруари, а второто гостуване на варненската трупа в столицата ще е на 16 и 17 март.

Гастролът започва с три представления на спектакъла „Драконът“ от Евгений Шварц. Постановката на Явор Гърдев може да гледаме на сцената на театър „София“ на 11 февруари от 19 часа и на 12 февруари от 16 и 19 часа.

Спектакълът „Изборът на Марта“ ще има две представления – на 13 и 14 февруари от 19 часа в театър „Българска армия“. Постановката е на Георги Михалков по пиесата „Без резерви“ от Жорди Галсеран.

Мюзикълът „Приключения опасни със герои сладкогласни“ по текст на Недялко Йорданов и музика на Хайгашод Агасян е подходящ за деца и възрастни. Спектакълът на режисьора Костадин Бандутов гостува в театър „Театро“ на 15 февруари от 14 и 19 часа.

Зимният гастрол на Варненския драматичен театър в София продължава през март с още две заглавия:

На 16 март от 17 и 20 часа в Театър НАТФИЗ гостува „Магьосническо езеро“ – постановка на Стоян Радев по пиесата „Чайка“ от А. Чехов.

На 17 март от 17 и 20 часа в театър „Азарян“ са представленията на „Телефонът на мъртвеца“ от Сара Рул, в постановка на Петър Денчев.

Подробности за гостуващите представления на варненската трупа разказа в „Артефир“ Даниела Димова, директор на Театрално-музикалния продуцентски център във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама