НКИЗ подкрепя инвестиционния обмен между България и Йордания

16:30, 17 дек 18 25 2054 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Национална компания индустриални зони” ЕАД подкрепя разширяването на търговския и инвестиционен обмен между България и Йордания. Държавното дружество бе представено от изпълнителния директор Антоанета Барес, която участва в бизнес форум в Аман. Той беше част от посещението на президента Румен Радев в Йордания. Участие взеха десетки представители на български и йордански компании в сферата на отбранителната индустрия, електрониката, хранително-вкусовата промишленост и други.

Изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД Антоанета Барес представи терените на дружеството  чрез видеопрезентация. В рамките на форума беше подписан Меморандуми за сътрудничество от Хасковската търговско-промишлена палата с Аманската търговска камара и с Бизнес асоциацията „Европа-Йордания“. Беше договорен и Меморандум за сътрудничество между София Тех Парк и научноизследователския център SESAME в Йордания.

Държавният глава Румен Радев подчерта пред участниците във форума, че България може да предостави отлична възможност за достъп на йордански компании до европейския пазар, а страната ни разглежда Йордания като перспективен партньор за разширяване на българския износ към региона на Близкия Изток. Като потенциални сфери за насърчаване на взаимните инвестиции и създаването на смесени предприятия президентът открои отбранителната индустрия, енергетиката, информационните технологии, електрониката и  хранително-вкусовата промишленост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама