СРС-тата по делото "Иванчева": Дюлгеров работел за 15% от подкупа

16:25, 04 дек 18 25 2103 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петко Дюлгеров - обвинен за посредничеството при подкупа на бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, заявява, че "работи за 15% от сумата". Това се чува от записаните със СРС-та разговори, които бяха изслушани днес в съдебна зала, предаде БТА.

Като уточнява, че може да поиска и 20%, Дюлгеров казва, че размерът на комисионната зависи от сложността на задачата. В записаните разговори Дюлгеров и строителният предприемач говорят само за забавена преписка. Интересен е фактът, че Дюлгеров никъде не назовава името на Иванчева, а ползва местоимения.

Ваклин настоява за среща с Иванчева, но от разговора става ясно, че това не може да се случи.

"Вече сме зле психически и моля заседанието да не е целодневно", каза Бляна Петрова в началото на днешното заседание на делото срещу нея и Десислава Иванчва, предаде БГНЕС. „Вече сме три задържани в килията и въздухът не достига. Кислородът не достига буквално”, посочи Петрова.

„Мисля, че за съвсем кратък период са били две, през останалото време са три, а и всички имаха възможност да видят в медиите снимките от килията какво представлява, какъв е прозорецът, който очевидно няма как да се отвори, т.е. нямаме нормален достъп на свеж въздух, доколкото софийският въздух може да бъде наречен така“, обясни пред медиите адвокатът на Петрова –
Емануил Йорданов.

Той подчерта, че това, което на него му прави много силно впечатление, е, че поредица от длъжностни лица, начело с министъра на правосъдието, се оплакват от пренаселеност на следствените арести. „За мен тази пренаселеност е следствие от безобразната практика прокуратурата да иска най-тежките мерки за неотклонение, независимо от това дали разполага с доказателства или не и съдът да се съгласява в 98% от случаите с това“, посочи защитникът.

Той заяви, че в конкретното дело липсва какъвто и да е смисъл Иванчева и Петрова да бъдат държани повече в арест.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама