БСП: Оставката на Крусев е шах на пешката, за да спасим царицата

15:45, 04 дек 18 / Политика 25 2122 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Оставката на зам.-кмета на Столична община Евгени Крусев е шах на пешката, за да спасим царицата", заяви председателят на БСП-София и председател Калоян Паргов.

Крусев подаде оставка, след като в понеделник получи призовка от прокуратурата заради ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ в София.

Паргов допълни, че политическа отговорност трябва да понесе кметът Йорданка Фандъкова, а Крусев играе ролята на „буфер, който пази кмета в критична ситуация“.

„Дълбоко се съмнявам, че всяка една оставка в последните 10 години е била плод само на лично решение, включително оставката на министрите. Оставката на един заместник-кмет няма да реши проблемите, защото отговорността за назначаването на един или друг заместник-кмет, носи кметът на столицата г-жа Фандъкова“, каза още лидерът на столичните социалисти.

Калоян Паргов коментира и темата с мръсния въздух, като заяви, че от БСП имат конкретно предложение за решаване на проблема – парите от данък „стари автомобили“ да се инвестират в борбата със замърсяването.

„Призоваваме тези пари да бъдат използвани ударно за закупуването и монтирането на такива инсталации. Тези пари трябва да бъдат вложени в нещо. Те не могат да пълнят дупки на бюджета на един или друг кмет, да бъдат влагани в едни или други ремонти“, посочи Паргов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама