Кучета нападнаха майка и дете в София

10:30, 03 дек 18 / Общество Сподели в: 25 903 Topnovini Автор: Topnovini
1

Поредно нападение от глутница бездомни кучета в София – като по чудо пострадали няма, а майка и детето ѝ се разминават само с уплаха. 

Инцидентът става на метри от дома на Невена Николова, докато прибира дъщеричката си от детска градина. „Движехме се спокойно по тротоара, когато внезапно ни нападна глутница агресивни, озверели кучета. Бяха 7-8 големи кучета. По никакъв начин не сме ги предизвикали. Тя изпадна в ужас, пищеше. Аз я държах с едната ръка, опитвах се да е зад гърба ми, за да я предпазя от кучетата. С другата ръка се опитвах да ги отпъдя”, разказа майката пред bTV.

За да се спасят, излизат пътното платно. „Бяхме изложени на риск да ни блъснат преминаващите автомобили, но мисля, че само тези преминаващи автомобили ни спасиха от кучетата, които не посмяха да ни последват на пътното платно”, допълни Невена Николова.

Като по чудо и двете са невредими.  „Физически не сме пострадали, но преживяхме психическа травма, страх и шок”, каза майката.

Невена веднага подава сигнал на 112. От „Екоравновесие” правят 4 последователни проверки, но не успяват да открият кучетата.   

При петата проверка са намерени. Според протокола обаче не били агресивни. Кастрирани са и са върнати обратно в квартал „Борово”.  

Други хора от квартала също казват, че животните понякога са агресивни. Критерии кое куче е агресивно на практика няма.    

„Имаме съмнения, че въпросните кучета се отглеждат в строежи и биват пускани в късните времеви пояси.  Ако се окаже, че са безстопанствени - агресивните животни ще бъдат заловени от нас и ще бъдат настанени в приют за отглеждане”, отбеляза директорът на „Екоравновесие” Веселин Асенов.

От дружеството обещаха да заловят кучетата и да бъдат настанени в приют.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани