Задържаха трима наркодилъри в столицата

15:10, 28 ное 18 25 1433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трима дилъри на наркотици са задържани при спецакции на служители от столичното Трето РУ. Иззети са над 2 килограма наркотични вещества.

На 26 ноември около обяд, на ул. „Опълченска“, служители на Трето РУ спрели за проверка мъж със съмнително поведение. Установена била самоличността му - 41 годишен от София. У него полицаите открили наркотично вещество и той бил отведен в ареста на полицейското управление.

В хода на последвалите оперативни действия криминалистите стигнали и до наркодилърите - 43-годишен мъж и 39-годишната му приятелка, и двамата от София. У двамата и в жилището, обитавано от двамата, те намерили множество различни по вид и форма разфасовки, съдържащи разнообразни по консистенция и цвят вещества и четири електронни везни. Иззети са и 10 газови пистолета, един автомат „Калашников“, голяма сума пари и други вещи, съотносими към престъпната им дейност.

От изготвената експертна справка станала ясно, че иззетите вещества са марихуана 813 грама, 11.53 грама хероин, амфетамин - 1 404. 32 грама и 18 грама „екстази“. След задържането им с полицейска мярка за 24 часа в Трето РУ и доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура, те са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 354 а от НК. Наложени са им мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Няколко дни по-рано, на 13 ноември, преди обяд на ул. „Цар Симеон“, служители на Трето РУ задържали в момент на покупко-продажба 23-годишен дилър от Шумен и негов 22-годишен клиент. В жилище, ползвано от шуменеца, са били намерени множество различни по форма пликчета, съдържащи тревиста маса.

Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетата маса – 11.823 г-съдържа активен компонент 5F-ADB/ 5F-MDNB, който се отнася са синтетичния канабиноид. След доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура 23- годишният мъж е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354 а от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

По случаите са образувани досъдебни производства, а работата по документирането им продължава под наблюдението на прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама