НДК е домакин на Форум “Образование: За бъдеще”

15:30, 17 ное 18 / Култура 25 2090 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Какво образование може България да предложи на своите деца?
11 организации от сферата на образованието, над 30 бизнеса, Европейската комисия и Министерството на образованието и науката обединяват усилия, за да начертаят бъдещето на образованието, което да даде на децата умения, с които да допринесат за разстежа на българската икономика и да ги направи успешни.

 Форум “Образование: За бъдеще” ще се проведе на 23 и 24 ноември 2018 г. в зала 10, НДК като една от 11-те организации, които се обединиха за организирането на този Форум, водени от желанието образованието в България да стане още по-добро и качествено.
Форумът „Образование за бъдеще“ цели да покаже какво в текущата образователна система работи и да предложи решения как да подготвим младите хора за бързо променящите се професии, така че да имат бъдеще в България. В свят, в който технологиите всеки ден променят индустриите, е необходима революция в уменията на работната сила. Водещ в диалога за образованието ще бъде бизнесът с висока добавена стойност.

Конференцията ще се фокусира върху работата на учителите, дигиталното образование, STEAM специалностите и професионалните направления. Лектори от бизнеса ще дадат своите „рецепти“ за създаване на мост между образователните институции и бизнеса. Участниците ще представят нови образователни модели, бизнес решения и публично-частни партньорства.

Събитието се организира от Фондация „Америка за България“, Американска търговска камара в България, Европейска комисия, Фондация „Заедно в час“, вестник „Капитал“, Индъстри Уоч, Детски научен център „Музейко“, Образование България 2030, Тръст за социална алтернатива, Център за приобщаващо образование, Център за творческо обучение.

На 24 ноември 2018, в зала 10 на НДК, Център за приобщаващо образование ще представи темата за Успешното училище и какво го прави такова. Твърде често свеждаме отговорът на този въпрос основно до това дали учениците в него имат високи оценки. Знаем, че основната цел на училището е да подготви децата за пълноценен живот като възрастни. Но дали само високите оценки са гаранция за това?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама