Без автомобили в центъра на София

08:20, 22 сеп 18 25 887 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

София отново се включва традиционната за Европа инициатива Ден без автомобили. От 11.00 до 17.00 часа  центърът на столицата ще бъде затворен за влизане на автомобили в обхвата на синята зона за паркиране. В участъка между бул. “Княз Александър Дондуков”, бул. “Васил Левски”, бул. “Патриарх Евтимий”, бул. “Христо Ботев” и бул. “Александър Стамболийски” всички ще трябва да се придвижват пеша, с колело, тротинетка или с градския транспорт.

По този начин жителите и посетителите на София ще могат да се разходят спокойно в центъра на града, да тестват електрически велосипеди или да се включат в някой от турове, които разказват за историята на града, архитектурата и неговата природа.

По случай Деня без автомобили Детска архитектурна работилница организира „Градски изследователи” - безплатен тур с интерактивен маршрут за децата в София, който използва града като образователен инструмент за визуални изкуства, графика и архитектура. Чрез карта на маршрут с обекти, с поставени задачи и инструкции за тяхното изпълнение, децата ще имат възможност да влязат в контакт с различни типове градски пространства и сгради, научавайки много нови факти за техния град. Маршрутът залага на активно преживяване и взаимодействие с архитектурната среда и нейните ползватели, разкривайки необичайни гледни точки към познати обекти и сетивно преживяване на материалната среда.

Стартова точка на тура е Народният театър "Иван Вазов" в 11.00 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама