Глобяват до 50 000 лв фирмата, циментирала дърво на "Граф Игнатиев"

10:45, 19 сеп 18 25 1304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Акт за установяване на административно нарушение за между 1000 и 50 000 лева ще бъде съставен на фирмата, циментирала дърво на столичната улица "Граф Игнатиев", съобщи Димитър Данчев, директор на "Зелени системи" към Столична община.

Снимки в социалните мрежи на дърво, което е било "циментирано", бяха разпространени от наблюдателни граждани. "Първоначалният вариант, когато беше залято дървото с бетона - това е грешка, защото не е изпълнен технологичният проект с поставяне на кофраж, който да ограничава бетона, беше поставено само полиетиленово фолио, но то е недостатъчно", обясни Димитър Данчев пред БНТ.

"Поради тази причина фирмата ще бъде санкционирана. Към момента представители на "Зелени системи" са съставили констативен протокол, благодарение на който е направено това укрепване и обезопасяване на дървото и е разширен отворът около самата коренова система", допълни той.

Той предположи, че най-вероятно ще има щети за дървото, поради тази причина е съставен актът със съответната санкция.

"Озеленяването е важна част от цялостната визия на улицата - освен подмяната на настилките и освен запазване на съществуващата растителност във вида, в който може да бъде добре изглеждаща и поддържана, и нова растителност", отбеляза арх. Радомира Методиева, част от проектантската фирма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама