България има лични предпазни средства за 3 месеца напред

16:22, 18 авг 20 25 2797 Шрифт:
Редактор:
Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов опроверга твърдението, че има недостиг на лични предпазни средства в лечебни заведения в страната.
 
"Държа дебело да подчертая, че на територията на България - в складовете в страната, са осигурени цялото количество лични предпазни средства, което гарантира сигурност на страната в следващите три месеца напред", заяви пред журналисти в Смолян здравният министър.
 
 

Снимка: БГНЕС

В областната болница в Смолян Ангелов се срещна с медиците от първа линия и синдикалисти. След срещата министърът заяви, че никой от МБАЛ-Смолян не е подкрепил исканията на протестиращите медицински сестри. 
 
В отговор на журналистически въпрос за очакван втори пик на коронавирус през зимния сезон, проф. Ангелов отговори, че системата е готова за епидемия, но никой не може да отговори дали ще има втори пик. 
 
Относно сключването на договори с общински болници по клинична пътека за коронавирус, здравният министър посочи, че е взето решение болниците да ангажират по граждански договор специалист по инфекциозни болести, ако в съответното болнично заведение липсва такъв.
 
 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама