Експерти провериха сигнал за пяна в река Арда

19:35, 01 мар 20 25 3539 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Експерти от РИОСВ-Смолян, Басейнова дирекция „Източнобеломорски Район“ (БДИБР) и Регионалната лаборатория Смолян към ИАОС провериха сигнал за наличие на пяна без мирис в река Арда между селата Малка Арда и Оряховец.

Сигналът е получен днес около 10 часа от телефон 112. Веднага е сформиран екип, като е потърсено и съдействие от кмета на община Баните, който също беше на място, предаде БНТ.

В района няма промишлени предприятия или инсталации, които да предизвикат поява на пяна в реката. Извършен е детайлен обход на посочения участък между селата Малка Арда и Оряхово. Експертите предполагат, че пяната е от използваните в домакинствата почистващи и перилни препарати.

Взети са водни проби, които ще бъдат изследвани по следните показатели: общи ФХ показатели - активна реакция, електропроводимост, разтворен кислород, наситеност на кислород, температура, биогени - амониев, нитритен, нитратен и общ азот, ортофосфати като фосфор и общ фосфор, БПК5, ХПК, свободни цианиди, неразтворени вещества и повърхностно активни вещества.

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Edwardsoops 15:17, 13 юли 22

Счетчики для дома, в интернет магазине еврогаз
в Москве. Счетчики по низким ценам, оригинальный товар.
Приборы для измерения газа для бизнеса в большом ассортименте.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама