ДПС с три победи в Смолянско, ГЕРБ превзе Доспат

14:29, 28 окт 19 25 2803 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

При напълно обработени протоколи, резултатите сочат, че кметът в община Смолян ще бъде избран на балотаж. Следващата неделя в състезание за кметския стол застават настоящият кмет на Смолян Николай Мелемов, който на първи тур получи подкрепа от 39.84% и кандидатът на БСП Стефан Сабрутев с резултат – 21.46%. Трети в надпреварата остана Кирил Хаджихристев от местната коалиция „Новото време“ - 19.95%.

ДПС печелят изборите на първи тур в три общини: Борино, Мадан и Рудозем. В Борино Мустафа Караахмед излезе със 77.07%. В Мадан Фахри Молайсенов завоюва първото място с резултат – 87.91%, а в Рудозем Румен Пехливанов превзе кметския престол с 51.75%.

ГЕРБ категорично запази позиции в Доспат и Златоград. В Доспат Елин Радев получи подкрепа от 86.78%, а Мирослав Янчев победи за четвърти пореден път ще управлява Златоград. Резултатите показват още, че ГЕРБ печели всички места в общинския съвет в Доспат. Действителните гласове са 4132, а местата в общинския съвет са 13, т.е. общинската избирателна квота или гласовете, необходими за вкарването на един общински съветник, са 318. За листата на ГЕРБ са гласували 3404 души. За листата на ДПС са гласували 276 души, а за тази на БСП - 224. И на двете формации не достигат гласове, за да вкарат и един общински съветник.

В Неделино изборите са спечелени от независимия кандидат Боян Кехайов с 51.75%. В Община Девин също Здравко Иванов от месната коалиция БСП и ДПС бе избран на първи тур. 

Кметовете на Чепеларе и Баните ще бъдат избрани на балотаж.

В Чепеларе изборът ще бъде между Анета Палалиева от ДПС и Боран Хаджиев от ГЕРБ. Трети в общината е Пантелей Мемцов от БСП. В Баните също ще има втори тур между Милен Белчев от ГЕРБ и Диана Фиданова от АБВ. Трети е Ферад Емин от места коалиция „ДПС и Земеделски съюз „Александър Стамболийски“

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама