Сто декара сухи треви горят край село Лясково

11:50, 26 авг 19 / Общество 25 1398 Topnovini
1

Сто декара сухи треви горят край село Лясково. Гасеното на пожара продължава. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Смолян.

На 25 август 2019 г., в 15,41 ч. е получен сигнал за пожар в сухи треви в с. Лясково, община Девин. На място е изпратен екип на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) – Девин, който установява, че гори иглолистна гора, собственост на Държавно горско стопанство (ДГС) – Михалково.

Площта на пожара е около 100 дка. Незабавно са изпратени още два противопожарни автомобила с личния състав на РСПБЗН – Девин и са предислоцирани по един екип на РСПБЗН – Смолян и на РСПБЗН – Пампорово.

Причината за пожара е в процес на установяване. В гасенето са взели участие гасаческа група на ДГС – Михалково, доброволното формирование на Община Девин и жители на село Лясково. Към 08.00 ч. тази сутрин пожарът е локализиран, като има отделни огнища, които тлеят и се разпалват, тъй като поради голямата денивелация на терена те се придвижват надолу по склона и разпалват сухата растителност в близост до къщите на селото.

За охрана през нощта са дежурили два екип на РСПБЗН – Девин и служители на ДГС – Михалково с високопроходими противопожарен автомобили. Днес, през светлата част на денонощието, гасителние действия продължават до пълното потушаване на пожара.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани