Започва фестивалът „Беглика Хородея“

08:00, 14 авг 19 / Култура 25 1736 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започва единадесетото издание на фестивала „Беглика Хородея“, който се превърна в символ на културна, екологична и социална осъзнатост. Той ще продължи до 18 август в местността Батлъбоаз на брега на язовир Голям Беглик. В "създавнето" на фестивалното градче участват 70 доброволци и 400 сътворци – артисти, музиканти, циркови акробати, пещерняци, активисти, художници, планинари, еколози, програмисти, колоездачи, дребни земеделци, занаятчии и деца.

Артистичната програма включва два цирка и две музикални сцени, дискусионен форум, сцена за съвременен танц, 39 тъпана, индиански темазкал, 7 геодом-купола, плаващо пиано и много  други.

Посетителите на фестивала могат да вземат участие в създаването на беглишки песни, да се потопят в театър на сетивата на острова на Тишинавтите и да чуят каква музика може да произведе машина, „превеждаща” езика на цветята.

Музикалната програма включва имена като Веселин Митев, ЗЕЙРА, Росен Захариев - Роко, Георги Дончев, Александър Евтимов – Шаманчето, Георги Мавров - а.к.а MIMIONIX, VATAFF Project и др.

Тази година фестивалът акцентира и върху форум „Заедност”, който обединява съвременни български философи, икономисти и активисти в сферата на културата, образованието и екологията. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама