Отварят прохода ''Превала'' за леки коли

09:40, 29 яну 19 / Общество 25 532 Topnovini
1

Днес трябва да отворят прохода Превала за леки коли. Очакванията са това да се случи в 14 ч.

Остава усложнената ситуацията след обилния снеговалеж в Родопите. Проходът Предела и днес е затворен за автомобили.

Все още няма достъп до село Мугла, няма и електрозахранване в селото и то е откъснато то света. Не се очаква днес да бъде направен пробив към селото.

През целия вчерашен ден военнослужещи се опитваха да разчистят прохода с тежки машини и така пробиха път и в двете посоки.

''Имаме поставена задача с нашата високопроходима техника да разширим прохода Пампорово. Очакват се нови снеговалежи, които да затруднят движението. Нямаме поставена задача да пробиваме път до село Мугла. Вчера в рамките на 14 часа се изминаха 12 до 14 км. Успяхме да оставим хранителни продукти, лекарства. Има нападали много големи лавини и не се знае кога ще бъде достигнато село Мугла'', каза полк. Димитър Кацаров пред bTV.

Все още без ток е по-голямата част от град Сърница, а също и селата Побит камък и Медени поляни, област Пазарджик.

До късно снощи, екипите на EVN се опитваха да захранят района с електричество чрез агрегати, но без успех. Днес работата продължава, съобщи БНР.

Продължава работата и по откриването на аварията по трудно достъпното трасе “Сърница“ – “Медени поляни“.

Днес, с моторна шейна, ще бъде направен опит да се отиде и до блокираните от снега семейства, които отглеждат животни в планината и за които пето денонощие няма информация.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани