МВР: Няма бедстващи хора и селища без вода в Смолянско

11:13, 26 яну 19 / Общество Сподели в: 25 534 Topnovini Автор: Topnovini
1

Няма бедстващи хора в Смолянско или болен, на когото да не е помогнато, няма селища без вода съобщи директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов във връзка с усложнената  зимна обстановка в Смолянско заради падналия обилен тежък сняг, съобщиха от МВР. „Перфектна организация сме предприели с колегите от полицията, аварийните екипи и представителите на местната власт в съвместните усилия за максимално оказване на помощ на населението“, допълни Николов

Мобилизирани са екипи на пожарната за своевременно отстраняване на паднали дървета от пътищата и разчистването за снегопочистване, като движението се спира частично за улесняване на работата на екипите, основно по пътя към Пампорова и  прохода Превала.

Проходът Папаз Чаир в  област е Благоевград е затворен за МПС над 12 тона, както и пътят Гоце- Делчев – Катунци. В област Благоевград обстановката постепенно се нармализира.

Овладяна е обстановката в района на стария път към прохода Витиня, където сутринта се наложи спиране на движението на тежките автомобили за снегопочистване.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.