МВР: Няма бедстващи хора и селища без вода в Смолянско

11:13, 26 яну 19 25 1586 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма бедстващи хора в Смолянско или болен, на когото да не е помогнато, няма селища без вода съобщи директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов във връзка с усложнената  зимна обстановка в Смолянско заради падналия обилен тежък сняг, съобщиха от МВР. „Перфектна организация сме предприели с колегите от полицията, аварийните екипи и представителите на местната власт в съвместните усилия за максимално оказване на помощ на населението“, допълни Николов

Мобилизирани са екипи на пожарната за своевременно отстраняване на паднали дървета от пътищата и разчистването за снегопочистване, като движението се спира частично за улесняване на работата на екипите, основно по пътя към Пампорова и  прохода Превала.

Проходът Папаз Чаир в  област е Благоевград е затворен за МПС над 12 тона, както и пътят Гоце- Делчев – Катунци. В област Благоевград обстановката постепенно се нармализира.

Овладяна е обстановката в района на стария път към прохода Витиня, където сутринта се наложи спиране на движението на тежките автомобили за снегопочистване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама