Банско и Пампорово ще отбележат Световния ден на снега с редица прояви

15:00, 19 яну 19 25 1027 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Банско отново ще бъде част от Световния ден на снега. Празникът събира любителите на планината, снега и зимните спортове в целия свят, а първият планински курорт в България ще се включи в него с много забавления за цялото семейство. Надуваем замък, топли напитки, музика и лакомства очакват гостите на Бъндеришка поляна.

Дневните карти за лифтовете в Банско за всички деца до 12-годишна възраст ще струват само един лев. Събитието е част от кампанията на Международната Ски Асоциация, наречена "Доведете децата при снега". Отбелязва се в много точки на света като годишен фестивал на снега за деца и техните семейства.

Пампорово ще отбележи Световния ден на снега с празнична програма с различни забавни и спортни събития, награди, музика и изненади.

Събитието ще се състои от 10.30 часа на плац „Студенец“ на 20 януари. Една от основните мисии на Световния ден на снега е да въведе децата в белите спортове и да ги приветства в снежната планина по възможно най-приятния и забавен начин, обясняват домакините на празничните прояви в Пампорово.

Всички писти са в отлична форма, включително и трасето за ски бягане. От другата седмица започва и изграждането на специализиран „Снежен парк“ за ски и сноуборд фрийстайл дисциплини.

В курорта се подготвят за едно от най-големите събития за ски сезона в страната ни- домакинството на конгреса на Интерски.

Участие в мащабния форум са заявили над 1000 делегати от 35 нации. Събитието ще се проведе между 17 и 23 март и в него ще се включат някои от най-добрите и опитни ски и сноуборд инструктори от цял свят.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама