Социалните настаниха бебе в приемно семейство в Смолян

13:40, 11 яну 19 / Общество Сподели в: 25 454 Topnovini Автор: Topnovini
1

Социални работници в Смолян настаниха бебе в приемно семейство като превантивна мярка. Случаят доби популярност заради твърденията на майката и бабата на детето, че то им е отнето, въпреки желанието им да се грижат за него.

26-годишната Симона Алексова ражда по спешност на 11 декември. Детето е поставено в кувьоз. А поведението на майката прави впечатление на лекарите в отделението. Те смятат, че тя е с "интелектуален дефицит".

"Контактът с майката е малко труден. Това, че не може да се общува с нея, не значи, че е лош човек. Въпросът е преценката дали може да се полагат грижи за детето", коментира пред Нова телевизия д-р Хризантема Георгиева, началник отделение в МБАЛ-Смолян.

Седмица след раждането от болницата подават сигнал в Агенцията за закрила на детето.

"Жената е неориентирана за време, тъй като се познава с биологичния баща от седем месеца", заяви социалният работник Анелия Хаджийска, социален работник.

Симона и майката ѝ са убедени, че могат да грижат за бебето и не са съгласни да го дадат приемно семейство.

Според социалните служители няма ограничения за срещите, а целта е детето да бъде върнато в семейството. Те отчитат като положителен факт, че Симона е подобрила битовите условия, в които ще отглежда бебето.

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани