Жълт код за опасно студено време в 24 области

07:15, 08 яну 19 25 1321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жълт код за ниски температури е обявен за 24 области в страната. 

В Трън рано тази сутрин е отчетена температура от минус 11 градуса, а в Кнежа - минус 19, в Смолян – минус 17, а на Мусала - минус 24. И дневните стойности ще останат под нулата днес. 

През нощта от запад облачността ще намалее и вятърът ще отслабне. Минималните температури ще са предимно между минус 8 и минус 13 градуса, на места до минус 15 градуса. През деня ще има разкъсана облачност, на места намаляваща до предимно слънчево. В източните райони ще духа слаб вятър от запад, северозапад. Ще е студено, с максимални температури между минус 4 и 1 градуса.
 
Над Черноморието ще има разкъсана облачност, по-значителна над северната част. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са от 0 до 2 градуса. Температурата на морската вода ще е около 6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще намалее, в много райони до предимно слънчево. Ще духа предимно умерен северозападен вятър, който след обяд ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 6 градуса, на 2000 метра - около минус 13 градуса.
 
Атмосферното налягане ще се понижава и ще стане по-ниско от средното за януари.

В сряда от запад облачността бързо ще се увеличи и още преди обяд в западните райони ще завали сняг. Вятърът ще стане южен в Източна България и ще се усили. Дневните температури там бързо ще се повишат и към вечерта и през нощта срещу четвъртък валежите ще са от дъжд и сняг.

В четвъртък вятърът отново навсякъде ще се ориентира от северозапад, по-късно през деня и ще се усилва и ще застудява. Ще продължи да превалява, като с понижението на температурите и в източните райони дъждът отново ще преминава в сняг.

Има повишена вероятност на места общо за двата дни валежите да са значителни, но в четвъртък към края на деня ще отслабнат, а през нощта срещу петък и ще спрат. Ще започне и разкъсване и намаление на облачността.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама