Събират средства в помощ на три семейства, останали без дом заради пожар

11:10, 12 ное 18 / Общество Сподели в: 25 406 Topnovini Автор: Topnovini
1

Момчиловци обявява дарителска акция за събиране на средства за възстановяване на къщата на семейство Костадинови, която изгоря при пожар в събота вечерта. 

Огънят остави без дом шестима души- възрастни майка и баща, двамата им сина, внучката с малкото й момиченце на по-малко от две години. 

Пожарът е унищожил покрива и третия етаж, а първите два етажа са необитаеми заради просмуканата вода от гасенето. По - ниските етажи са спасени благодарение на помощта на доброволци от селото, включили се в гасенето на пожара.

Камбанен звън известил жителите за пожара, след което в гасенето му се включили стотици доброволци, разказа кметицата на Момчиловци Сийка Суркова. Тя обясни, че пожарната кола от Смолян пристигнала 30 минути след подаването на сигнала на тел. 112.

Предполага се, че пожарът е причинен от запален комин, тъй като огънят е лумнал на третия етаж на фамилната къща.

Останалите без дом обитатели са настанени временно при роднини, предаде БНР.

Сийка Суркова отново подчерта необходимостта Момчиловци да има своя противопожарна кола. Това не е единственият пожар със сериозни щети за жителите на селото, а Смолян е отдалечен на 30 километра и идването на пожарната отнема доста време, коментира кметицата.

Суркова обясни, че вече има предоставен противопожарен автомобил за родопското село, но доставянето му се бави от община Смолян заради тежки процедури около регистрирането на екип доброволци. 

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани