Национален поход срещу трафика на хора

09:06, 20 окт 18 25 3784 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Инициативата събира граждани с активна обществена позиция, партньори и съмишленици в борбата с трафика на хора, като има за цел да обърне вниманието на българите към мащабите на трафика на хора и търговията с човешки съдби у нас, както и да разпространи информация за Националната телефонна линия за борба с трафика на хора 0800 20 100, съобщават организаторите.

"Поход за свобода" се провежда в 400 града в над 50 държави по цял свят и с това се превръща в най-мащабната инициатива в подкрепа на жертвите на трафик на хора в света.

По данни на Националната комисия за борбата с трафика на хора пострадалите у нас само за първата половина на годината са 339 души, за които се водят производства.

"Да не се предоверяват, това е и посланието на нашата нова информационна кампания - да бъдат внимателни, да бъдат мнителни и да използват силата на информацията", призовава Камелия Димитрова, секретар на Национална комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ)

Днес хиляди хора по света  ще извървят символично разстояние в своя град в подкрепа на борбата с трафика.

Освен в София, Походът ще се проведе и в Бургас,Благоевград, Пловдив, Плевен, Пазарджик, Видин, Монтана, Сливен, Смолян, Силистра, Кърджали, Габрово, Разград, Русе, Шумен, Ямбол и Никола Козлево.

Началото на днешния поход за свобода в София е в 11.00 часа, а мястото – пред НДК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама