Готвят блокада на пътя Смолян-Пловдив заради закриването на прокуратурата

15:30, 27 сеп 18 25 725 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нов протест готвят в Чепеларе, който ще блокира главния път Смолян-Пловдив, съобщават от Инициативния комитет.

Блокадата на главната пътна артерия е насрочена за 28 септември (петък), като този път движението ще бъде спряно в непосредствена близост до сградата на Районен съд – Чепеларе, в часовия диапазон 16:00 – 18:00 ч. Недоволството на хората е заради решението на Висшия съдебен съвет, с което се закриват 11 районни прокуратури в страната, като една от тях е в Чепеларе. Това е вторият протест в Чепеларе. Първият беше в началото на август, като отново блокираха главния път.

В отговор на гражданското недоволство от Главна прокуратура разпространиха тогава съобщение, с което се оповести, че се запазват двете щатни бройки в звеното на държавното обвинение. Това обаче по никакъв начин не успокои будните граждани на Чепеларе, които дори са започнали да обсъждат идея за отправяне на искане до Министерски съвет за промяна на границата между област Смолян и област Пловдив, чрез включване на територията на Община Чепеларе в област Пловдив.

От Инициативният комитет са разпратили писма до всички държавни институции, в които са описали недоволството от случващото се, като са сезирали и Европейската комисия с искане за образуване на производство по установяване на нарушение на правото на Европейския съюз.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама