РИОСВ – Смолян отбелязва Европейската седмица на мобилността

11:19, 18 сеп 18 25 1061 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Под мотото  „Комбинирай, движи се!“ щe протече Европейската седмица на мобилността (16 - 22 септември ). Организираните от РИОСВ – Смолян инициативи  започват от  днес, 18 септември със спортен празник в  ОУ „Стою Шишков“ .  Участниците ще се запознаят с алтернативни начини за придвижване, както и мерките за подобряване качеството на въздуха.  На 21 септември експерти от инспекцията ще посетят детска градина „Радост“ и ще проведат разговор на тема:  „Аз се движа безопасно“.

В кампанията ще се включат и общините Смолян и Мадан. Чрез разнообразни инициативи, двете общини ще насърчат гражданите да използват алтернативни начин на придвижване и да слязат от автомобилите, и така да намалят вредните емисии и шумовото натоварване на градската среда.

Кампанията „Европейска седмица на мобилността“ на Европейската комисия се провежда всяка година в периода 16-22 септември и е насочена основно да насърчи европейските общини да въвеждат и подпомагат устойчивия транспорт и начини на придвижване. За 2018 година темата на кампанията е „Мултимодалност“ и ще се проведе под мотото „Комбинирай, движи се!“. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама