Вълк тормози няколко родопски села

19:06, 02 сеп 18 25 1662 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вълк единак тормози сериозно жителите на селата в община Неделино, като вече осем овце са натръшкани от дивия звяр, пише TrafficNews.bg.

Нападенията върху домашните животни е предимно през деня, когато те са на паша, като вълкът успява да подбере най-добрите овце от стадата и ги атакува.
Нападенията са предимно в землищата на селата Върлино и Гърнати, като жертвите са от стадата на различни собственици, по четири от населено място.

„Вълкът дебне, когато стадото е на свободна паша и атакува. В нашата община жертвите са най-малко осем, а в селата отвъд билото, в Кърджалийско са пострадали още десет овце“, коментира кметът на Гърнати, Асен Гънгаров.

Според него, вълкът е забелязан от няколко души, но за радост засега няма нападение върху хора. Нападенията са се случвали и винаги, когато животните не били пред погледа на собствениците си.

„Уведомили сме Горското стопанство в Златоград и Ловното дружество в Мадан. Надяваме се с откриването на ловния сезон да се организира хайка и да бъде отстрелян въпросният вълк“, коментира Гънгаров, цитиран от Дарик.

Според кмета на село Гърнати, досега са нямали подобен проблем, но това лято нападенията са доста, като последното е от миналата седмица. Обикновено вълкът нападал жертвите си, разкъсвал ги и впоследствие изоставал части от тях в близост до останалите животни от стадото.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама