Стартира международен лагер по спортни танци в Смолян

11:30, 27 авг 18 25 1217 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За пръв път Смолян е домакин на международен лагер по спортни танци, организиран от PG Dancestudio - Павлина Георгиева, шампионка по спортни танци, и Добрина Паричкова от Бургас, като мероприятието под патронажа на кмета на Община Смолян Николай Мелемов.

Лагерът стартира днес (27 август) до четвъртък (30 август) в спортна зала "Величко Чолаков", където ще се съберат 50 състезатели по спортни танци от цяла Европа - Германия, Италия, Испания, Словакия, Франция, Швейцария, Русия, Румъния и България.

Участие в подготвителния лагер ще вземат три от двойките на световния финал по спортни танци: Светлана Гудино - двукратна европейска шампионка, майстор на Русия по спортни танци и основен претендент за Европейската титла тази година; Елена Саликова и Чарлз Шмит - шампиони на Франция; Роса Карне - шампион на Испания и Винченцо Маринело - шампион на Италия.

Международен състав от Италия, Франция, Румъния, Русия и България ще бъдат треньори на подготвителния лагер.

В сряда жителите и гостите на града ще имат възможността да се потопят в магията на спортните танци в Деня на отворените врати - от 16.00 ч. в Спортна зала "Величко Чолаков". Входът е свободен.

Освен наситената тренировъчна програма състезателите и треньорите ще могат да се докоснат до някои от забележителностите на региона. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама