Световната банка избра Сливен по пилотен проект

15:24, 22 апр 22 25 1409 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Сливен е избран за един от двата града, на които ще се изготви моделиране на различни сценарии за развитие и декарбонизация по пилотния проект на Световната банка „Компактни градове в България“. Това става ясно от писмо, изпратено до кмета на общината Стефан Радев от координатора на проекта Димитър Начев.

Другият град, избран за дейности по моделиране, е Враца.

Екип на банката беше в Сливен на 18 март тази година, за да представи пилотния проект, който включва осем града от цялата страна, изправени пред общи предизвикателства. През лятото Сливен отново ще бъде домакин на среща, на която ще бъде дискутирана темата за преустройство и обновяване на изоставени терени и обекти. Събитието ще събере представители на участващите общински администрации, национални организации, специалисти по градско планиране и архитекти, съобщиха от общината. 

Проектът „Компактни градове в България“ е насочен към подкрепа на действия срещу изменението на климата и целта му е да разработи и тества механизъм и цялостен подход за компактно градско развитие. Участието на Сливен в него ще бъде от полза за реализацията на целите за намаляване на въглеродните емисии в процеса на градоустройствено планиране.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!


Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама