Сливен с платформа за гражданите, желаещи да помогнат на бежанците

17:50, 14 мар 22 25 1335 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Община Сливен стартира от днес интернет платформата „Сливен в помощ на Украйна“ - https://help.sliven.bg/. В нея могат да се регистрират всички граждани, които желаят да помогнат на бежанци според своите възможности – медицинска помощ или юридическа помощ, настаняване, транспорт и др. Предоставя се опция и за регистрация на украинци, търсещи връзка с българи.

Платформата предлага избор на няколко езика, информация за кризисните щабове и отговор на често задавани въпроси. Тя е продължение на инициативата на кмета Стефан Радев за разкриване на телефон и електронен адрес, на които желаещите да помогнат, дават необходимата информация. Телефонът е 0879 599 154, e-mail: [email protected]

Целта на инициативата е да се създаде предварителна база данни, които да послужат при необходимост.

„Тъй като наличните предложения за помощ в платформата не могат да бъдат проверявани, напомняме да бъдете внимателни при установяване на контакт, за да се избегнат злонамерени или фалшиви сигнали за нуждаещи се хора“, посочват от общината.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама