Общинският съвет в Сливен прие изменение на бюджета

11:00, 17 сеп 21 / Общество 25 1311 Шрифт:

Общински съвет Сливен одобри Програма и план на действие за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на общината за периода 2021-2025 г. и Програма за опазване на околната среда 2021 г. – 2028 г. Съветниците гласуваха и актуализацията на бюджета. Общо 46 предложения бяха подложени на гласуване.

С 27 гласа „за“ Общинският съвет прие актуализацията на бюджета. По думите на кмета Стефан Радев тя е свързана с вътрешни размествания по някои от финансовите пера заради приключване на текущи проекти, които Община Сливен изпълнява. Предвижда се още финансиране за част от дейността на предоставяните социални услуги в града, за ремонти на читалищата в селата Желю войвода и Ичера, за отводняване и рехабилитация на част от уличната мрежа в Сливен и в няколко населени места.

Изпълнението на бюджета спрямо 2020 е доста по-високо, каза още Радев. „През тази година с около 15 процентни пункта е по-добро изпълнението и на приходите, и на разходите спрямо миналата", допълни той, цитиран от БНР.  

Обичайните точки, свързани с териториалното устройство и по-конкретно, с разпореждане на общинска собственост и разрешение за изготвяне на подробни устройствени планове също получиха нужното одобрение, съобщават от Община Сливен.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама