Стена за катерене монтира Община Сливен в спортен комплекс „Асеновец“

12:55, 12 юли 21 25 2612 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Стена за боулдър катерене беше монтирана в Спортен комплекс „Асеновец“ в Сливен. Кметът на града – Стефан Радев, се срещна с представители на Алпийски клуб „Сини камъни“, който ще ползва съоръжението. Подписан е договор за безвъзмездно предоставяне на базата от страна на Община Сливен за срок от четири години.

Радвам се, че успяхме да откликнем на нуждите на клуба и все повече деца да направят своите първи стъпки в катеренето. Това е и част от нашата амбиция, насочена, както в развитие и разширяване на спортната инфраструктура, така и в подкрепа към дейността на спортните клубове“, заяви Радев.

Председателят на алпийския клуб Елена Гвоздейкова благодари за оказаното съдействие и подкрепа от страна на кмета и Общината. Тя изтъкна предимствата и доброто качество на съоръжението, което освен, че е съобразено с най-новите тенденции, предлага и възможност за добра подготовка. Стената е подходяща за различни възрастови групи.

В града ни досега не е имало такава стена. Децата са много доволни и нямат търпение да започнем тренировка. Предстои ни състезание другата седмица, което ще се проведе точно на такъв тип съоръжение“, заяви Гвоздейкова. Тя допълни, че от клуба обмислят идеята за дни на отворените врати, през който всеки желаещ ще може да се информира и да разгледа новата стена за катерене. Днес членове на клуба демонстрираха уменията си на новото съоръжение.

В заключение кметът Стефан Радев заяви, че Община Сливен ще продължи политиките си в посока към осигуряване на условия за тренировки, поддръжка на клубовете и стимулиране на повече деца да спортуват от най-ранна детска възраст.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама