Български и американски военнослужещи посетиха Сливен

09:20, 12 фев 21 / Общество 25 974 Шрифт:
Галя  Бениету

Военнослужещи от тим в рота за гражданско-военно сътрудничество и от Военна база „Ново село“ край Сливен се срещнаха със зам.-кмета Румен Иванов. Повод за разговора са предстоящите военни учения на базата, които са планирани за месец март 2021 г.

„Нашата общност се радва на добрите отношения и партньорство, които сме установили с американската мисия на военен полигон „Ново село“ през годините досега. Община Сливен е винаги готова за съдействие и конструктивен диалог, заяви зам.-кметът Румен Иванов.

В рамките на срещата капитан Александър Василев и сержант I клас Дъстин Сълк представиха информация и акценти, свързани с първата за тази година съвместна подготовка на български и американски военнослужещи.

Радваме се на доброто сътрудничество и общото доверие, което изграждаме. Ще имате възможност да разгледате и нашия град, да посетите някои от забележителните ни културно-исторически обекти. Към момента те работят, съгласно въведените противоепидемични мерки и изисквания“, сподели пред гостите зам.-кметът Иванов.

В хода на разговора бяха обсъдени още пандемията от коронавируса, последиците от нея, както и нагласите сред българското население към световния здравен проблем.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.